Mijn filosofie op boudoir

Er zijn zoveel interpretaties van boudoirfotografie. De ene boudoirfotograaf is zeker de andere niet. Als je er over nadenkt om een sessie te boeken, moet je door de foto’s van je potentiële fotograaf bladeren, en zou je over bijna allemaal moeten zeggen: “oh dat vind ik geweldig”. Je moet de boudoirfilosofie van je fotograaf kennen en je er volledig mee identificeren. Ik probeer om het volledig met mijn potentiële klanten te delen. Het kan eigenlijk heel simpel samengevat worden met één citaat van burleske danser en model Dita von Teese: “Het gaat niet om het verleiden van mannen. Het gaat om het omarmen van vrouw-zijn”.

Zelfvertrouwen verslaat altijd je lichaamsbouw

Onzekerheid zal je erger kwellen in je foto’s dan welke striae of voorhoofdrimpel dan ook. Ik zeg niet dat iedereen die onzeker is niet gefotografeerd mag worden.. zeker niet! Het is mijn taak om je op je gemak te stellen en te laten zien hoe prachtig je bent. Serieus, vertrouw me. Ik verzeker je dat je 10x zelfverzekerder de shoot uit loopt dan toen je begon. Het is gewoon een kwestie van hoe ver in de shoot is het voordat ik je onzekerheid barrière breek. Daarom geef ik je huiswerk voorafgaand aan je shoot. Behalve dat ik vrouwen vraag om een geheim prikbord te maken met boudoir-afbeeldingen waar ze zich tot aangetrokken voelen, stel ik ook enkele vragen die misschien moeilijk te beantwoorden zijn. Het belangrijkste is “Wat vind je leuk aan je uiterlijk?” Ik vraag niet naar je gebreken, ik vraag niet wat je wil verbergen. Positieve vibe! Vertrouwen is de sleutel . Dus maak je klaar om jezelf een compliment te geven! Het is een vereiste! 

Boudoir is voor iedereen en elk lichaam

Ja, ik zei het al. Het concept voor “schoonheid” verschilt natuurlijk van persoon tot persoon. Wat ik mooi vind kan heel anders zijn dan wat een Vogue mooi vindt. Wat jij mooi vindt kan heel anders zijn dan wat een man mooi vindt. Het maakt me niet zoveel uit welke maat je hebt. Het kan me niet schelen hoe je huid eruit ziet. Het kan me niet schelen of je tanden perfect recht en wit zijn. Het maakt echt niet uit! Als je van binnen een mooi mens bent, zal je prachtig op de foto staan. Boudoir is niet alleen voor “magere” meisjes. Het is niet alleen voor 30-plussers. Het is voor echte vrouwen! Het is voor elke vrouw! Terwijl een vrouw met maat 46 denkt “als ik maat 36 zou hebben, zou ik mooi zijn”, denkt een vrouw met maat 36 “Had ik maar wat rondingen”. Nu even een statement vanuit mij: Alsjeblieft vrouwen laten we proberen die onzekerheden los te laten en precies omarmen wie we op dit moment zijn! Er is absoluut niets mis met het streven naar onszelf te verbeteren.. maar dat betekent niet altijd dat we ons lichaam moeten veranderen. 

Houd het klassiek en stijlvol 

Dit is niet het standpunt van elke boudoirfotograaf, en dat is ook helemaal oké! Elke vrouw heeft haar eigen stijl en elke fotograaf die van hen. Het is belangrijk om een goede match te hebben. Ik persoonlijk.. ik geloof dat je niet perse alles bloot hoeft te geven om een sexy imago te creëren. Ik geloof niet dat je perse de “Kom hier” sexy look of lip bijt onder de knie moet krijgen. Mijn boudoirstijl is smaakvol, relatief ingetogen en speels. Ook probeer ik mijn nabewerking behoorlijk tijdloos te maken. Trends en modes komen en gaan, en ik wil dat je foto’s er over 20 jaar net zo fantastisch uitzien als nu. Om die reden houd ik het bij vrij klassieke bewerkingsmethode.

Doe het voor jezelf (als geschenk geven is slechts een bonus) 

Je hoort me dit prediken in zowat elk gesprek wat je met me hebt over boudoir. Ja, je vriend(in) zal dol zijn op de foto’s - dus ja een boudoiralbum is een GEWELDIG cadeau. Maar afgezien van het sexy kleine valentijnscadeau, levert het doen van een boudoirshoot vooral allerlei voordelen voor jezelf op. Het is een automatische vertrouwensbooster. Het is die “me time” die elke vrouw zo nu en dan nodig heeft. En het is leuk. Serieus een geweldige ervaring.

Een glimlach is het meest sexy wat je kunt dragen 

Ik zal er nog een uitgebreide blogpost aan wijden. Mijn boudoirstijl gaat niet over seks. Het gaat om schoonheid. Het gaat erom wie je van binnen bent. Als een vrouw lacht.. ik bedoel als ze echt lacht.. kun je in haar prachtige ziel kijken. Dus verwelkom ik authentieke glimlachen met open armen in mijn shoot. Ik lok het ook graag uit. Maar wees gerust.. we werken ook aan je sexy gezicht. ;)

Joyce.

Vorige
Vorige

Het meest sexy wat je kunt dragen